2015. június 30., kedd

Utazás a Föld körül...

forrás: mumsbusiness


Na jó, eddig csak Magyarországon belül utaztunk Francival, de az első pár alkalommal azt is megbántam, hogy egyáltalán el akartunk indulni. Volt olyan, hogy csak a Müllerbe, Tescoba mentünk, de elfelejtettem cumit vinni, Franciska pedig erősen cumifüggő volt akkoriban. A férjem kinn maradt vele a kocsiban, hiszen 4-5 hetesen nem nagyon mertük ekkora közösségbe vinni. Épp elkezdtem vásárolni a Müllerben, mikor a férjem telefonált, hogy azonnal menjek ki egy cumival, mert az otthon maradt, a kislányunk meg ordít. Azóta próbálok tudatosan mindent bepakolni, néha kicsit többet is sikerül.


A módszerem az, hogy van egy „állandó csomag”, amit mindig úgy hagyok a pelenkázótáskában. Így csak bele kell tennem néhány plussz dolgot, esetleg pótolnom vagy cserélnem kell dolgokat.

A pelenkázótáska, amit most használunk egy „bowlingtáska”, egyelőre elnyűhetetlennek tűnik. A klasszikus pelenkázótáskákat én kicsinek tartottam, ebbe pedig bőven lehet pakolni.

Ami mindig van benne:
  • Pelenka – ezt külön kis tasiban tartom, hogy ne koszolódjon. Olyan 5-6 darab van nálam mindig, sosem lehet tudni alapon.
  • Popsitörlő – jelenleg 2 csomag van a táskában, de általában egy szokott lenni. Most a Penaten popsitörlőt használom, nagyon jó nedves, így bármilyen koszt leszed.
  • Popsikrém – a kezdetek óta körülbelül egy DM-ben vásárolt popsikrémet használok, nagyon kenhetetlen, utálom az állagát, szóval így lassan fogy, arra a pár alkalomra pedig belefér. Tuti nem fogom újra vásárolni, nagyon nem jött be.
  • Eldobható pelenkázóalátét – próbáltam sokfélét, nekem a DM és a Müller saját márkás pelenkázóalátétjei jönnek be, vastagok, és jól szívják a nedvességet, ha esetleg pont pelenkázás alatt pisil be. Ajándékba kaptam Liberosat is, azzal sincs semmi baj, de én sosem érzem magam biztonságban azzal, olyan kis vékonynak tűnik, hogy egyszerűen nem hiszem el, hogy egy komolyabb pisimennyiséggel megbírkózna. Ebből általában két darabot teszek be, hogy ha esetleg az egyikkel baleset történne, a következő pelenkázásra ott legyen a másik.
  • Mosható pelenkázóalátét – biztonsági okból van benn, hogy ha a két eldobható elhasználódik, legyen valami nálam pluszba.
  • Óriás ruhacsipesz – a piacon vettem őket. Ha ki kell csipeszelni a textilpelust, ezt használom. Nagyon praktikus és tartós, ugyanis hatalmas méretűek. Ha esetleg a játékot otthon hagyjuk, Franci ezt szokta nézegetni. Tuti nem tudja kinyitni, így nem okoz magának sérülést.




A cserélős/pótlós dolgok:
  • Nylon zacskó – ebbe kerül a használt pelus, ha pl. a kocsi hátsó ülésén kell pelenkáznom és nincs kuka a közelben. Minden út előtt tiszta kerül be.
  • Body, rugi, kis zokni – ezt egy zárható ruhatároló zacskóban tartom, az F&F-ből kaptunk egy 5 db-os body szettet, az volt ebben a zacskóban. Ha cserélni kellett ruhát a kisasszonyon, akkor ebbe teszem a piszkos ruháját. De ha nem kellett, akkor nem teszek be másik tisztát.
  • Tápszer – mindig azt teszem be, amit éppen kibontottunk, így nincs több doboz kibontva egyszerre.
  • Textilpelus – ebből is új kerül be minden alkalommal.
  • Cumi – van egy olyan érzésem, hogy nálunk mindenhol cumi van. Beteszek egyet a biztonság kedvéért, aztán a férjem is betesz egyet. Közben meg kiderült, hogy már volt benn a táskában. :D
  • Cumisüveg – na ez bonyolult. Kettőt viszünk tápszernek, az egyik egy cumisüvegtartóban van, ami tartja a hőt. Ebben van forró víz a tápszerhez, és egy üres, amiben a tápszert csinálom meg. Plusz egy, amibe vizet töltök, ha esetleg szomjas.
  • Fél literes üveg – ebben hideg forralt víz van, ezzel hűtöm a tápszert, és ebből iszik Franci, ha szomjas. Általában egy fél liter elég.

Az én táskámban kap helyet Franciska összes irata, egy játéka és az egészségügyi kiskönyve, amiben az oltási könyve is van. Sosem lehet tudni.

Mint látjátok, olyanok vagyunk, mint a málhás szamarak. Ha vendégségbe megyünk viszek magunkkal még pár ruhát, sosem lehet tudni alapon. Meg visszük a játszószőnyegét, ugyanis szerencsére nagyon jól elfoglalja magát vele. És persze jön velünk a babakocsi, aminek a kosár részében van napvitorla, esővédő. Ha olyan helyre megyünk, akkor napvédő krémet is viszünk, mert sosem lehet tudni. És ez még csak a gyerek holmija, a miénkről nem is beszélve. Viszont szerencsére most már elég fél óra ahhoz, hogy összekészülődjünk.

Ami nekünk bevált, az még annyi, hogy indulás előtt tisztába teszem a kisasszonyt, és átöltöztetem, akkor is, ha előtte egy órával történt mindez. Így teljesen tisztán vetjük bele magunkat az utazásba. Ha hosszabb útra megyünk, ami nálunk az egy órás kocsiban töltött időt jelenti, akkor body, naci, melegítő felső van rajta, így ezt menet közben is le tudom operálni róla. A body majdnem mindig hosszú ujjú, így azt csak felhajtom, ha még így is melege lenne.

Amikor utazunk, sosem viszek babakaját, csak tápszert kap, mert azt egyszerűbb neki adni, mint az üveges bébiételt.

Ha meleg van, akkor a gyerekülésbe és a babakocsiba is teszek a háta alá textilpelust, így kevésbé izzad.

Remélem hasznos volt számotokra ez a bejegyzés, ha van kedvetek van, írjátok meg, hogy nektek milyen praktikáitok van utazás szempontjából akár itt, akár facebookon. Valamint azt is szívesen fogadom, ha tippeket írtok, hogy milyen bejegyzéseket látnátok a blogon.


Hamarosan újra jelentkezem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése